Johan kommer ursprungligen från Kalix men flyttade till Umeå för att studera till högskoleingenjör vid Umeå Universitet. När han skulle göra sitt exjobb hos ett stort företag blev han istället erbjuden en anställning som han tackade ja till, vilket ledde till att han inte avslutade sina studier utan började arbeta.

- Jag jobbade där i tre år och trivdes jättebra, men under våren 2017 drabbades företaget av arbetsbrist och jag blev uppsagd. Därefter var det svårt att få ett nytt jobb och jag saknade ett kontaktnät. Det svåraste var att få chansen att gå på intervju och när man möts av motgångar är det klart att motivationen och självförtroendet sinar, säger Johan.

Via Arbetsförmedlningen kom Johan i kontakt med Randstad RiseSmart och tjänsten Stöd och matchning. Tillsammans med sin coach Maria jobbade han aktivt för att hitta ett nytt jobb.

- Jag fick ett jättebra intryck av Randstad RiseSmart. Coacherna var positiva och peppande och det var skönt att komma in i vanlig arbetsrytm och göra saker på dagarna. Man fick jobba individuellt med det man behövde vilket var väldigt bra och hjälpsamt. Den individuella coachningen i kombination med grupparbeten och intervjuträning var verkligen givande och man fick bättre redskap i jobbsökandet.

Med Randstad RiseSmarts och Marias stora nätverk kom Johan i kontakt med en tjänst på HSB. Maria såg direkt att tjänsten passade perfekt för Johans kvalifikationer och ambitioner och peppade honom att söka. Hon tipsade även rekryterande chef på HSB, Pär, om att hon hade en kandidat som skulle söka tjänsten.

- Vi sökte en energiingenjör och hade provat att annonsera lite för att rekrytera men hade inte fått napp. I samma veva hörde Maria av sig och tipsade om Johan. Han sökte jobbet och vi kallade honom till intervju. Jag fick ett jättebra intryck av Johan, berättar Pär.

Johan blev därefter erbjuden en anställning på HSB där han idag arbetar och trivs bra. Även HSB är glada över rekryteringen och sin nya kollega.

- Randstad RiseSmart har hjälpt Johan att komma vidare i sin karriär och vi fick en jättebra medarbetare som vi är mycket nöjda med, säger Pär.

hitta din nya början med stöd och machning.

läs mer