Det finns förmodligen lika många sätt att hitta motivation på som det finns människor på vår jord. Vi har listat våra 10 bästa tips som du kan ta till när du är i behov av lite extra motivation i vardagen: 

1. Artiklar och böcker

Oavsett om du läser om ett ämne relaterat till ett mål du har, eller bara för skojs skull - läs ett kapitel eller två när du behöver en ny inspiration eller nytt perspektiv på något. Eller så kan du byta ut en bok till förmån för ett TED-samtal eller en podcast. Det spelar ingen roll vad du väljer, men ta alltid en minut eller två att tillämpa det du har lärt dig i ditt liv och dina nuvarande mål.

2. Kattfilmer

Ett gott humör är en av nycklarna till att få saker gjorda. Så så länge du inte blir allt för frestad att faktiskt skaffa en katt så kan du alltid njuta av en kattvideo eller två. Skratta, le och använd den härliga känslan som infinner sig som bränsle  för att driva saker framåt.

3. Citat

Inspirerande citat finns överallt och är lätt att hitta online. Skriv bara ditt ämne i en sökmotor och bläddra. Du kan hitta citat om allt mellan himmel och jord, exempelvis karriär, familj och livet sig, eller vad du än inspireras av. 

4. Positiva tankar

Att tänka positivt är ett steg i rätt riktning, men att högt uttala våra positiva tankar är att gå steget längre. Våra hjärnor är nämligen programmerade att tro på alla de ord vi säger högt.  Därför bör du så ofta du kan säga positiva saker högt, även om det är för dig själv. Gör en lista med positiva tankar och bekräftelser du vill upprepa för dig själv.

5. Skriva

Att uttrycka sig genom att skriva kan vara ett bra sätt att frigöra dina känslor och validera din upplevelse. Skriv om dina rädslor, ambitioner, mål, problem och idéer. Använd din stund att skriva som ett sätt att påminna dig själv om vad du kan, vad du har åstadkommit och vad du har vill fokusera på i framtiden. Även om detta kanske inte löser några problem är det ett bra sätt att skapa en positiv känsla som gör att du känner dig redo att ta dig an dina kommande utmaningar.

6. Att göra-listor

Många människor motiveras av att få bocka av saker och visuellt se hur mycket de fått gjort. Därför kan en bra sak vara att skapa en att-göra-lista. Det kan vara för veckan, för dagen eller kanske för ett specifikt projekt du har igång. Bara din fantasi sätter gränserna. Här skriver du upp alla saker du behöver få gjorda, även de allra minsta, och i takt med att du blir klar och bockar av saker på listan, desto mer genomförbart känns även det allra största av projekt.

7. Schemaläggning

I kombination med din att göra-lista kan du även använda sig av ett schema. Ta en titt i din kalender. När vill du göra vad? Vad sägs om gymmet klockan 09.00, en kaffe vid 10:15 och sedan ett race med mailkorgen? Klockan 11:00 kan du börja undersöka trender inom din bransch och när det börjar närma sig lunch tar du en paus och tar en promenad runt kvarteret för lite  frisk luft. Du fattar  grejen. Att ha en tydlig struktur och en plan för dagen kan vara till stor hjälp, vilket ger dig den inre belöningen av att få saker gjorda!

8. Andning och meditation

Precis som de allra flesta har du förmodligen många olika appar på din smartphone. Har du någon app för avkoppling, guidad meditation eller medveten andning? Om svaret är nej: skaffa en (eller två)! Det finns många fantastiska appar som kan hjälpa dig genom tuffa stunder med den återställande kraften i djup andning och meditation. 

9. Prata

Att prata med andra människor och lära sig från varandra är en värdefull källa till inspiration. Starta en konversation genom att ställa frågor om den andra personen. Fråga vilka projekt de arbetar med, hur de fokuserar på viktiga saker och så vidare. Ta reda på varifrån de får sin motivation. Är personen en positiv tänkare, eller en som tar till en söt kattvideo när de behöver en mental kickstart?

10. Skriv din idé här

Varje person har sitt eget sätt att återställa sin energi, bygga sitt självförtroende och leda in sig själva på ett spår av motivation och inspiration. Hur tankar du dig själv? Innerst inne vet du förmodligen vad som får ditt hjärta att bulta lite extra hårt; nu är det dags att implementera det!

Om det fanns ett nummer 11 på listan skulle det troligtvis vara träning. Gång på gång har forskning visat att träning verkligen gör underverk för våra hjärnor. Det förbättrar minnet, håller sjukdomar borta och motiverar oss människor att göra mer! Oavsett vilken typ av träning du väljer - löpning, promenader eller varför inte hus- eller trädgårdsarbete - kommer du att känna dig piggare och mer motiverad.

Prova gärna någon av idéerna från listan, bestäm dig för en som du kan hålla fast vid och njut av fördelarna av att uppnå dina mål med din nyfunna motivation.